czwartek, 7 stycznia 2016

WYPAS TRYBUNAŁU


"Mięsa pieczone po polsku (schab ze śliwką, karkówka, boczek), z sosem chrzanowym i piklami, wędzony łosoś i pstrąg, podane z ziołowym sosem śmietanowym, plastrami kalarepki i świeżym koprem, sałata zielona ze szparagami, młodymi marchewkami i kwiatami cukinii, pieczone i marynowane młode buraczki, ze świeżym serem kozim, rukolą i prażonymi pestkami dyni,rosół z bażanta i perliczki z kołdunami,smażona sola w sosie śródziemnomorskim z kaparami, oliwkami i pomidorkami cherry,
pieczony udziec jagnięcy z owocami czarnej porzeczki i Crème de cassis, tarta cytrynowa, ciasto czekoladowe z musem malinowym, rogaliki z konfiturą z płatków róż, kruche babeczki z kajmakiem, rolada z indyka faszerowana brzoskwiniami, pasztet z kaczki z orzechami i sosem owocowym, carpaccio z łososia i sandacza z parmezanem i kaparami, deski serów polskich z owocami, sałatka owocowa z lici (w ilości 1 pucharek na osobę),porcjowany szczupak faszerowany, sałatka z młodych ziemniaków zielonego groszku i bobu z sosem szalotkowym i koprem,krem z raków,bufet tradycyjny polski: smalec 3 rodzaje, kiełbasy: chłopska podsuszana z majerankiem, klasztorna, lisiecka, kabanosy, salcesony: ozorkowy i włoski, ogórek małosolny, kiszony, pikle, polskie chleby 3 rodzaje, tatar z wołowiny z dodatkami, szynka wędzona w całości z nogą, żurek polski;kulki ziemniaczane w migdałach,pieczywo mieszane, w tym wybór mini bułeczek bez ograniczeń;wino: Volupta Pinot Grigio Sicilia Italy białe, Château Tour Bayard Montagne-Saint-Emilion, Bordeaux czerwone"


To nie jest jadłospis knajpy dla nowobogackich. To wisi na Biuletynie Informacji Publicznej Trybunału Konstytucyjnego. To  opis przedmiotu zamówienia, zamieszczony  w Biuletynie Informacji Publicznej Trybunału Konstytucyjnego (fragmenty):

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz